×
קורסי
 בישול ואוכל, חוגי
 בישול ואוכל, שיעורי בישול ואוכל -  עיצוב פרות וירקות - לראות ולא להאמין - עיצוב בפרות וירקות

לראות ולא להאמין - עיצוב בפרות וירקות

מאת חוגחוג - פורטל החוגים והפנאי של ישראל


אחד התחומים המקסימים ביותר שאפשר להעלות על הדעת כשזה נוגע לאמנות המטבח (ואמנות בכלל), זה עיצוב בפרות וירקות.
בטוח יצא לכם לראות באחת החופשות בהן ביליתם בבית מלון בשולחן מעוצב ויפיפה אשר הכיל ירקות או פרות חתוכים מעוצבים בצורות שובבות ומעניינות אשר גרמו לכם מיד לרצות להתנפל עליו אבל חששתם להרוס את היופי וההשקעה.

אכן, בעיצוב פרות וירקות, מדובר בהשקעה. פיסול, גילוף, חריטה אמנותית תלת ממדית בקווי חיתוך נקיים ובשימוש בירקות ופרות איכותיים ובשלים וכמובן - רמת דיוק גבוהה, עין אמנותית וכמובן כשרון. כל אלה דרושים כדי להכין זר מעוצב, פסל אכיל או יצירת אמנות שכולה פרות וירקות עסיסיים.


אז מי הם האנשים העוסקים במלאכה? האם כל טבח או שף יודע לגלף פיל מאבטיח? האם כל סו שף יכול לפסל פרצוף ממשמשים ואוכמניות?
התשובה היא חד משמעית לא.
לעיצוב בפרות וירקות יש הכשרה נפרדת ועל המעוניין לעסוק במלאכה זקוק להדרכה נקודתית ומדויקת.

 

אם גם אתם מעוניינים לעצב בפרות וירקות ולו רק כדי לגרום לילד שלכם להתחיל לאהוב אותם, אל דאגה.
אתם לא צריכים להיות שפים מנוסים או קונדיטורים מדופלמים. קיימות סדנאות וקורסים לעיצוב בפרות וירקות הפתוחים לכל ומאפשרים לכל המעוניין להתפתח בתחום להצטרף לסדנה חווייתית או קורס העשרה אשר ייתן לו את הכלים הדרושים לעצב.

דקורציה של פרות וירקות מגולפים הפכה לשם דבר בכל העולם. עולם הקולינריה מבין כי לפרזנטציה  (ל"צילחות", או להגשה) קיים משקל חשוב כשמדובר במנות ברמה גבוהה במסעדות נחשבות.
בתאילנד, לדוגמה, הפרות המגולפים הופכים לכלי ההגשה עצמו. העם התאילנדי מתפאר ומתגאה באמנות ובמסורת רבת השנים של גילוף פרות תאילנדי.
היפנים, מנגד, לא נופלים ברמה מהתאילנדים בתחום הגשת ועיצוב הפרות והירקות.
  תרבות ה-
MUKINOMO נולדה במאה ה16 כאשר טוקיו הפכה לעיר הבירה של יפן, אז הבינו השפים את הצורך ליצור משהו שונה ומרשים והולידו את התרבות האסתטית של עיצוב הפרי והירק המאפיינת את היפנים.

 

במסגרת לימודי עיצוב בפרות וירקות תוכלו להירשם לסדנאות, להשתלמויות, לקורסים, ולחוגים בכל הארץ, ברמה יחידנית או רבת משתתפים.
בסדנה תלמדו לגלף בפרות וירקות וליצור מהם כמה סוגי עלים מגזר, מלפפון, תפוח ועוד, תגלפו בירקות פרחים מסוגים שונים, תגלפו במלון, דלעת ואבטיח פרחים דמויי שושנה, ואף תגלפו לבבות ותחרטו תבליטים באבטיח.
בקורס ארוך טווח תוכלו להעמיק את הידע ולהמשיך לצלול לעומק התחום והאסתטיקה של עיצוב במזון.

אין ספק שאנו נהנים גם מאכילה דרך העיניים כשאנו מביטים במאכל מעורר חשק.
מזון המוגש לנו באופן אסתטי תמיד יהיה יותר טעים, מפתה ומעורר מחשבה.
אתם מוזמנים לצלול לעולם שכולו דמיון ואמנות!