×
קורסי
 בישול ואוכל, חוגי
 בישול ואוכל, שיעורי בישול ואוכל -  אפייה - כל הסודות שלא גילו לך על אפיה!

כל הסודות שלא גילו לך על אפיה!

מאת חוגחוג - פורטל החוגים והפנאי של ישראל

בכל אירוע משפחתי, תמיד מגיעה איזו דודה עם עוגה מנקרת עיניים.
אחת כזאת שקשה לך להתאפק ואתה מחכה כבר לסוף הארוחה כדי להתנפל עליה ולאכול מינימום חצי תבנית.
בדרך כלל מה שאתה מגלה זה שהיא קנתה בצק מוכן, חתכה אותו בשכבות והכניסה קצפת פשוטה פנימה.
הציפוי מהמם, אבל הטעם? עדיף היה לא לגלות.

כן, אפיה זה דבר מסובך. אפיה דורשת דיוק רב, סבלנות ואין מה לעשות - היא דורשת את כל המצרכים, אבל את כווווולם - כדי שייצא מהבלילה שלך משהו אכיל. 

כשניגשים לבשל אפשר לזרוק כמה תפוחי אדמה לסיר, תבלין פה תבלין שם ולקוות שייצא מזה משהו.
בדרך כלל זה גם יוצא לא רע בכלל.
אבל באפיה לא כך הדבר.
 אם נטעה ונשכח מרכיב ממרכיבי הבסיס נקבל בסוף בלילה לא אפויה שתמצא את דרכה לפח הזבל ברגע.

אז כדי לצלוח במשימה נתחיל מהדברים הפשוטים - אם אין לכם "יד", או שכללי הבסיס אינם ברורים לכם, מומלץ לקחת קורס, חוג או השתלמות בסיסית באפיה.
למעשה גם אם ניחנתם בכישרון רב ביותר בסביבת המטבח - אם לא יהיו לכם כלי הבסיס לאפיה, ככל הנראה שתיכשלו שוב ושוב.
לכן המלצתנו היא לפנות לאחת מסדנאות האפייה המוצעות ברחבי הארץ ולהעשיר את הידע שלכם בתחום לשם התחלה.


ריכזנו עבורכם טיפים נוספים כבר לשלב הביצוע, שכדאי מאד להפנים כדי לשדרג את המאפים הנפלאים שלכם!

  • קודם כל - היצמדו למתכון! גם אם אפיתם את אותה העוגה כבר 100 פעם כדאי להיצמד לפחות לכמויות הבסיס.
  • הכינו את כל המרכיבים מראש ומדדו את הכמויות לפני תחילת ההכנה.
  • ודאו שיש לכם את מכשירי החשמל וכלי המטבח הדרושים ספציפית למתכון שבחרתם להכין ( לדוגמה מיקסר, שקיות, זילוף, תבניות בגודל המתאים, נייר אפיה, מברשות, מטרפה ועוד).
  • נסו לזכור להוציא מהמקרר את המצרכים המקוררים מבעוד מועד. חומרים בטמפרטורת החדר נוטים להתערבב טוב יותר.
  • בדקו אם העוגה מוכנה כ-10 דקות לפני תום האפייה המשוער. כל תנור הוא שונה ולכן רצוי לבדוק בעזרת קיסם יבש במרכז העוגה.
  • אם אתם מכינים עוגיות - הכניסו את התבנית למקרר ל- 5 דקות לפני האפייה. העוגיות ישמרו על צורתן בזמן האפייה במקום להימרח ולהתפזר.
  • בתום אפיית עוגיות הוציאו מיד את העוגיות מהתנור ומהתבנית והניחו להן להתקרר על צלחת. השארתן על גבי התבנית       תמשיך את האפייה מכורח חום התבנית.
  • כדי למנוע הידבקות של בלילת העוגה לדפנות התבנית פזרו מעט סוכר בדפנות לפני ההכנסה לתנור.
  • כדי למנוע "צניחת עוגה", השאירו את הבלילה בתבנית מספר דקות לפני ההכנסה לתנור. הדבר יאפשר לה להיפטר מבועות, אוויר כלואות והיא תהיה יציבה וגבוהה יותר.

 

מריחים כבר את הריח באוויר?