×
קורסי
 בישול ואוכל, חוגי
 בישול ואוכל, שיעורי בישול ואוכל -  בישול - האם אתה בשלן?

האם אתה בשלן?

מאת חוגחוג - פורטל החוגים והפנאי של ישראל

יש אנשים שזירת המטבח היא המקום המוכר והבטוח להם מכל.
לא משנה אילו מרכיבים תניחו מולם הם יצליחו להפוך אותם לארוחה טעימה. אחרים, מסתפקים בהכנת אורז, חביתה או סלט מזין ודי להם בזה. כמובן שיש את מרחיקי הלכת שנתח מכובד מהמשכורת החודשית שלהם הולך על הזמנת מזון ממסעדות.

לא משנה על איזה קריטריון אתה עונה, תמיד יש מקום לשיפור בבישול. כבכל תחום באשר הוא. המטבח הוא מקום ביטוי לאמנות, לטעמים וריחות, לתשוקות ולמחשקים ואיזה כיף לאלו שיודעים ללהטט בכל רכיב שימצאו במקרר או לשדרג מנה קיימת כדי להוציא ממנה את המיטב.

בישול הוא לא רק אסופה של מרכיבים ותבלינים. בישול אמיתי דורש הבנה, פתיחות, ידע של קשרים בין חומרים, תגובות בין טעמים, כימיה של ממש!
כל אחד שמבין בבישול יעיד שקיים אפילו קשר עמוק בין סוג המשקאות (כדוגמת יין לבן או אדום) המוגשים בארוחה לבין המנות עצמן.
אין ספק שמדובר במאגר ידע עצום אשר מעבר לו נדרש גם כשרון ו"יד" כדי להגיע לתוצאה טובה שמעלה חיוך על פני הסועדים.

מה כוונה במושג "יד"?

לכולנו, או רובנו, יש יד. אבל כשמדברים על "יד" בהקשר של בישול מתכוונים לתנועות החיתוך, לתנועות הבחישה ועל היכולת לבטא בפועל את האג'נדה והרעיונות אשר עומדים מאחורי כל מנה.
כבכל תחום אמנות, גם באמנות המטבח לשפים בכל מסעדה יש הגיון אשר ברור להם לחלוטין לפני ביצוע המנה.
את הרעיון, המרכיבים ואופן ההכנה הם מעבירים לטבחים אשר מבצעים בדיוק רב את כל שמכתיב להם השף.
מעבר לכך, שפים מרכיבים למסעדות תפריטים אשר קיים בהם גם קשר בין המנות השונות ולא רק בתוך המנות עצמן.

תחום הבישול מכיל אנשי מקצוע כמו שפים, סו-שף, טבחים, קונדיטורים ועוד, וכל אלו עוברים הכשרה מתאימה ומלאה אשר מאפשרת להם לעמוד בתפקיד גם בתנאי לחץ ולדעת את סדר הדברים ואת רזי הכנת המנות.

בין אם אתם בשלנים מהשורה הראשונה ובין אם לא, תוכלו תמיד להשתפר ולקבל עוד ועוד ידע בשלל המסגרות הייעודיות ללימוד בישול.
בשנים האחרונות תחום הקולינריה התפתח רבות בארצנו וכיום ניתן כבר להירשם לסדנאות קלילות וייעודיות לסגנון בישול מסוים לפי ראות עיניכם.
כמעט בכל אחד מסניפי החנויות הגדולות לצורכי מטבח ובישול מתקיימות סדנאות, שגם ניתן בין היתר להזמין כמתנה נפלאה של ערב חווייתי לאנשים היקרים ללבכם שאוהבים את המטבח.

כיום כבר אין צורך להרחיק לכת ולהירשם לקורדון בלו בשביל לקבל מושג לגבי המטבח.
תוכלו להתחיל צעד צעד בהתנסויות קטנות בסדנאות מקומיות לבישול.
ההנאה מובטחת!

קורסי
 בישול ואוכל, חוגי
 בישול ואוכל, שיעורי בישול ואוכל -  בישול - אוכל ישראלי זה הכי!אוכל ישראלי זה הכי!