×
א

א'-ב' של מזון ומשקאות באירועים

מאת בשמחות - מנוע החיפוש לאירועים ושמחות

כולנו נזמין מזון ומשקה לאירועים, אולם, מה כדאי להזמין? אפשר ממש להתבלבל מרוב מושגים. האם להסתפק רק בקייטרינג? ומהו שף פרטי? האם כדאי להזמין בר פעיל, או לשכור מזנון נייד? על מנת להחליט, יש להכיר את עולם המושגים. לכן, הכנו לכם מילון.

במאמר זה, נסביר לפי הא' ב', מושגים בסיסיים בעולם המזון ומשקה לאירועים:

אלכוהול:

שתיית אלכוהול. באירועים רבים, ישתו האורחים משקאות אלכוהול, וקוקטיילים שונים. באירועים רבים, יהיה בר להכנת קוקטיילים.

אירוע חלבי:

אירוע בו האוכל המוגש הינו אוכל חלבי, או ארוחת דגים וסלטים.

אירוע עם בשר:

אירוע בו התפריט המוגש כולל בשרים מסוגים שונים.

ארוחה טבעונית:

ארוחה צמחית, המבססת על טכניקות הבישול והאפייה הבריאים. בארוחה זו יהיו סלטי ירקות חיים בשפע, ולחמים אפויים במאפה ביתי משמן זית. גם האוכל המבושל, יתבשל עם מעט מאוד שמן זית בריא.

בר:

בר הינו שולחן, עליו מונחים סוגים שונים של מאכל ומשקה. בדרך כלל, יש ברים המיועדים לשתייה, ויש ברים המיועדים לאוכל. ישנם ברים המיועדים לשתייה חמה. יש ברים המיועדים לשתייה חמה, ויש ברים למשקאות אלכוהול. חלק מהברים של משקאות האהלכוהול, הינם ברים פעילים.

בר אלכוהול:

בר פעיל, המיועד למשקאות אלכוהול. המוזגים בבר, יכינו לקהל המשתתפים קוקטיילים של משקאות אלכוהול לפי בקשה אישית והזמנה.

גבינות:

ארוחות חלביות באירועים, מתבססות על  גבינות. בדרך כלל, כל סוג קייטרינג, יביא כמה סוגי גבינות.

הגשה אישית:

אירוע בו המלצרים מגישים לכל סועד את האוכל לפי בחירה מתוך תפריט מוצע.

הגשה עצמית:

אירוע בו כל האוכל מונח על ברים, וכל משתתף ממלא לעצמו את הצלחת.

ופל בלגי:

סוג קינוח בצורת ופל. קינוח זה, מוכן עבור כלל האורחים בחתונה. את הופל ממלאים בשוקולד, או מילוי אחר. את הופל מכינים בעמדה מיוחדת להכנת ופל בלגי, באמצעות מכשיר להכנת ופל בלגי.

מתוקים:

קינוחים ומנות אחרונות באירוע. ישנם סוגים שונים של מתוקים. בברים רבים, יונחו "זרי פרחים", העשויים מסוכריות. בדרך כלל, בברי המתוקים, יונחו גם צנצנות עם סוגים שונים של סוכריות.

מזנון נייד להשכרה:

ישנן חברות המשכירות מזנון ריק להשכרה. בעלי האירוע ישכרו את המזנון, ישכרו אנשי צוות, ויניחו בעצמם את האוכל במזנון.

מכונת "פופקורן":

מכונת השכרה לאירועים, בה ניתן להכין פופקורן חם וטעים.

מכונה להכנת ימבם בם:

מכונה לבישול צמר גפן מתוק. במכונה יש סיר ענק, אותו מפעילים על גז. יוצקים סוכר לסיר, ומתחילים לבשל.

מכשיר להכנת פנקייק:

מכשיר מיוחד, המיועד להכנה של חביתיות פנקייק. ישנם מכשירים גדולים המיועדים להכנת חביתיה אחת, וישנם מכשירים המיועדים להכנת כמה חביתיות קטנות בו זמנית.

מפל שוקולד:

באירועים רבים, מניחים על בר הקינוחים מפל, בו זורמים מי שוקולד. ניתן לטבול מקלון אכיל במפל השוקולד, ולאכול.

עוגות לאירועים:

עוגות מעוצבות מיוחדות, המתאימות לאירוע. ישנם עוגות המתאימות לחתונה, וישנם עוגות המתאימות למסיבות כמו בר מצווה ובת מצווה.  

עמדות שף:

עמדות פעילות באירוע, בהם עומד שף, ומכין במקום את האוכל לסועדים. ישנם סוגים שונים ומגוונים של עמדות שף.

קייטרינג:

כינוי לגוף המכין את האוכל לאירוע. יש אולמות המחזיקים קייטרינג פרטי. יש חברות קייטרינג פרטי, המגיעים אל האולמות לפי הזמנת בעלי השמחה.

שיפודים:

באירועים רבים, יגישו שיפודים בבר קבלת הפנים. לפעמים, יציעו במהלך המנה העיקרית שיפודים כחלק מהתפריט לבחירה.

שף פרטי:            

שף המגיע לאירוע, ופותח בה עמדת בישול. לפעמים, יהיה שף אחד שיכין בעצמו את כל האוכל לאירוע. שירות זה יהיה יקר יותר, אך הסועדים יקבלו אוכל איכותי יותר, באווירה ביתית.  

שתייה קרה:

בכל אירוע יהיה עמדה של שתייה קרה. לפעמים, יהיה זה בר פשוט, המכיל בקבוקי שתייה קרה שהוצאו מהמקרר. לפעמים, תהיה זו עמדה פעילה בה המוזג ישים לכל משתתף קוביות קרח בכוס.

לסיכום:

מתבלבלים מרוב מושגים בעולם המזון ומשקה באירועים? הנכם מוזמנים לעבור בין המושגים השונים, לקרוא, ולהבין את ההבדלים בין הסגנונות השונים, וסוגי הברים והמכשירים השונים.

 

הכל על עמדות מזון ומשקה באירוע שלךהכל על עמדות מזון ומשקה באירוע שלך