×
קורסי
 בישול ואוכל, חוגי
 בישול ואוכל, שיעורי בישול ואוכל - אז מה עדיף, טעים או בריא?

אז מה עדיף, טעים או בריא?

מאת חוגחוג - פורטל החוגים והפנאי של ישראל

מה כבר לא שמענו על הטיגון?

הוא מפרק ויטמינים, גורם לחמצון השמן וספיגת יותר קלוריות באוכל, מעלה את הסיכוי למחלות שונות וסוגי סרטן שונים. ובסופו של יום-טיגון זו צורת הבישול הטעימה ביותר!

מי ירצה סלט במקום צ'יפס מטוגן? הגוף שלנו בנוי להעדיף בישול ואוכל של מזונות שמנים על פני מזונות דלי שומן עוד מהימים שהגוף דאג להישרדותנו, כיום העדפה הזו של הגוף גורמת למגפת השמנה.

בעת טיגון האוכל, אנחנו יכולים להעלות את טמפרטורת החימום ח150 מעלות (בניגוד ל100 מעלות במים) מה גורם לתגובה כימית באוכל והופך אותו לקריספי וטעים יותר.
הטעם של הטיגון מתבסס עם סוכר וחומצות אמינו שמנצלות את החום של הזמן למגוון של תרכובות ארומטיות שגורמות לאוכל להיות טעים.
אז אם שאלתם את עצמכם מה משמעות הקרמל, זה סוכר המתחמם בטמפרטורות גבוהות, חיבור לחמצן והפיכת התרכובת לחומה וטעימה.

הבנו מה הדבר שגורם לדברים המטוגנים להיות כל כך טעימים, אז איך כן כדאי לנו לבשל?

יש מספר שיטות שניתן לבשל:

אידוי, אפייה, הקפצה, תרסיסי שמן, לא לטגן בשנית.

אידוי- שימוש בסיר אידוי מעל מים רותחים

אפייה-כל מזון שניתן לטגן ניתן גם לאפות. חסר לכם הריח המגרה של הטיגון? אפשר לטפטף כמה טיפות של שמן על המזון בסיום האפייה.

הקפצה-מקודם אמרנו שטיגון לא בריא, אז איך הקפצה?
אנחנו לא נגד שמן בכלל, פשוט הכל עניין של כמויות. בעזרת ההקפצה משך הבישול הוא קצר יותר ובריא יותר

תרסיס שמן-התרסיס מקל עלינו להקציב את כמות השמן ולא לשפוך מהבקבוק.

לא לעשות שימוש נוסף בשמן-החוק הכי חשוב בשימוש בשמן.
טיגנתם כבר? היה שימוש בשמן? תשתמשו בשמן חדש. כל חימום של שמן מעביר את השמן תהליכי חמצון, וכל חמצון כזה רק פוגע באוכל יותר.


קורסי
 בישול ואוכל, חוגי
 בישול ואוכל, שיעורי בישול ואוכל - אז מה עדיף, טעים או בריא?אז מה עדיף, טעים או בריא?